Regenwaterinfiltratie

Extreme droogte, hitte, regen en hagelbuien. Ons klimaat veranderd op dit moment razendsnel en we hebben steeds meer last van extreme weersomstandigheden. Waterschappen en gemeenten nemen maatregelen om wateroverlast en droogte te voorkomen. Echter is de hulp van de burgers nodig om het verschil te maken. Lees in onze blog wat u kunt doen om een verschil te maken.

Onze tuinen worden steeds mooier en zijn vaak bestraat met de prachtige en grote tegels of wildverband. Echter door alle tegels is het lastig voor regenwater om zijn weg te vinden in de grond. Het water loopt naar het laagste punt van de tuin en verdwijnt in een putje dat is aangesloten op het riool. Hierdoor lopen straten en kelder vol met regenwater.

Om een bijdrage te leveren zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de waterschappen, gemeenten en het klimaat een handje te helpen.

Regenwatervijver

Regenwatervijvers vangen het regenwater tijdelijk op en voeren dit vertraagd af. De vegetatie in de vijver zorgt voor de reiniging van het water en als de bodem het toelaat kan het regenwater infiltreren.

Grint

Door het vervangen van tegels door grint heeft het water meer kans om via het grint weg te zakken in de grond. Dit is een relatief goedkope oplossing voor dit probleem.

Infiltratiekratten

Wil je jouw tuin in tact houden, dan zijn infiltratiekratten een goede oplossing. Deze kun je laten ingraven in je tuin en vangen het regenwater op. Via de kratten loopt het regenwater geleidelijk terug de grond in. Wanneer de bakken worden bekleed is het zelfs mogelijk om het regenwater voor je tuin te gebruiken.

Er zijn voldoende mogelijkheden om het klimaat een handje te helpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken.

error: Content is protected !!